ONEWORLD NEWS

OneWorld Danışmanlık Kıdemli Danışmanı Hale Beyhan Hürriyet İK’ya konuştu.



Hale Beyhan, "Sektör bazında baktığımızda, temkinli havaya rağmen, işe alımların devam edeceğini söyleyebiliriz hatta OneWorld Danışmanlık olarak, pek çok yeni işe alım projesi aldık ve almaktayız."

08.09.2019

Hale Bayhan, "2019 yılında, özellikle genel müdür, insan kaynakları, finans, satış ve iş geliştirme gibi rollerinde yoğun işe alımlar yaptık. Değişimin hızlı bir şekilde yaşandığı bu gibi dönemlerde, özellikle üst düzey finans rollerinde hareketlilik gözlemlenmektedir. Zira nakit akışı, risk yönetimi ve fon yönetimi gibi konular çok daha fazla önem kazanıyor. Bu bağlamda finans geçmişli ve iş birimlerine yakın çalışan CFO’ların genel müdür rollerine terfi ettiğini ve şirketlerin, yeni stratejiler doğrultusunda, yönetimlerini farklı bakış açılarına sahip yeni genel müdürlere emanet ettiklerine şahit oluyoruz."

"Dijital dönüşümün etkilerini göstermeye başlamasıyla 2020 ve sonrasında özellikle bilişim alanında yeni pozisyonlar oluşacaktır. Mühendisliğin yıldızı parlayacak, robotik teknolojinin gelişimi hızlanacaktır. Geleceğin mesleklerine hazırlık için STEM yani fen, teknoloji, mühendislik, matematik eğitimi ön plana çıkacak, bunun yanısıra yaratıcı düşünme, eleştirel bakış açısı gibi özellikler deneyimin önüne geçecektir.” dedi.