ONEWORLD NEWS

OneWorld Consulting’s Hale Beyhan talked to the Hurriyet newspaper about the importance of outplacement in Turkey.



Hale Beyhan, "Ekonomideki olumsuzlukları ve bunun şirketler üzerindeki yansımaları neticesinde 2018 yılı, organizasyonel değişimlerin, şirket birleşmelerinin, küçülmelerinin ve kapanmalarının yoğun olarak yaşandığı bir yıl oldu. Bu durum, bu hizmetin maliyetini karşılayabilecek firmaların outplacement'a olan talebini arttırdı" dedi.

16.12.2018

Outplacement hizmetini bu yıl 100'ün üzerinde kişiye ulaştırdıklarını ve bu kişilerin yaklaşık yüzde 70'e yakın bir kesiminin ilk 6 ay içinde işe yerleştiğini söyleyen OneWorld Consulting Danışmanı Hale Beyhan, "Ekonomideki olumsuzluklar ve bunun şirketler üzerindeki yansımaları neticesinde 2018 yılı, organizasyonel değişimlerin, şirket birleşmelerinin, küçülmelerinin ve kapanmalarının yoğun olarak yaşandığı bir yıl oldu. Bu durum, bu hizmetin maliyetini karşılayabilecek firmaların outplacement'a olan talebini arttırdı.

Ekonomik durumun yanı sıra artık firmaların outplacement'ı standart bir uygulama olarak benimsemesinin de etkisiyle bu talep artışı her geçen gün daha fazla olmakta. 2019 yılı için de benzer bir durum öngörüyoruz. Özellikle ilaç, hızlı tüketim, üretim ve teknoloji sektörlerinde, satış ve pazarlama pozisyonlarında daha fazla hareketlilik olmasını bekliyoruz" diyor.

To reach the news, click here.